Pasta-avond met tentoonstelling Galgenmolen kent groot succes

Print

Berbroek

Herk-de-Stad - Op zaterdag 2 juni organiseerde de ouderraad van Sint-Jan in Berbroek hun tweede pasta-avond. Die werd samen georganiseerd met een tentoonstelling over de gerenoveerde Galgenmolen van Berbroek die vandaag gerenoveerd in Bokrijk te bewonderen is.

Het lerarenkorps en directie hebben het thema van de Galgenmolen in alle klassen, waarna de leerlingen allemaal een individueel werk (meer dan 300 stuks!) moesten maken om tentoon te stellen.

Twintig helpers (ouders, directie en leraren) lieten meer dan 220 eters, zowel in zaal ’t Schel als buiten op de zomerse speelplaats, genieten van de overheerlijke pasta’s en verfrissende dranken. Koude vegetarische pasta, koude pasta, lasagna met lokale (Aspergehoeve Lavrijsen) asperges en zalm, linguine bolognese, macaroni met kaas en ham, vegetarische cannelloni: alles vond een weg richting de buiken van de aanwezigen. Omdat de school ook natuurvriendelijk probeert te zijn, gebruikten ze composteerbare bordjes en kommetjes.

Dat alles werd vanaf 17 uur begeleid door een live optreden van Félici en Simoni, Italiaanse muzikanten. Om 23 uursloten ze voor de laatste bezoekers af met ‘Ge moogt naar huis gaan…’. De opbrengst zal zoals altijd gebruikt worden voor het nut van de leerlingen en school.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio