© TP

Tongerenaar getuige van schietpartij: “Er werd ons verteld dat er nog een schutter aanwezig zou zijn”

In Luik zijn dinsdagvoormiddag drie doden, onder wie twee agenten, gevallen bij een schietpartij. Het parket behandelt de zaak als een terreurdaad. Rens Bellefontaine uit Tongeren was op het moment van de schietpartij aan het werk in de straat. “Er was paniek, we mochten niet meer aan het raam staan omdat de veiligheid primeerde”, vertelt hij aan VTM NIEUWS.

fivr

Rens was aan het werk aan de overkant van de plaats waar de schietpartij plaatsvond. Hij en zijn collega’s zagen hoe er plots veel agenten en speciale eenheden arriveerden. “Ze zijn voor ons gebouw uitgestapt en naar daar gegaan. Vervolgens zijn er geweerschoten geweest, en toen mochten we niet meer aan het raam staan. Alles werd ook omgeleid, iedereen moest aan de kant.”

Wat er precies gebeurde, heeft de Tongerenaar niet kunnen zien “Maar er was toch wel paniek. We mochten niet meer aan het raam staan en moesten naar een aparte ruimte, omdat de eigen veiligheid op dat moment primeert. Er werd ons verteld dat er nog een schutter aanwezig zou zijn, daarom mochten we het gebouw niet verlaten.”

Twee agenten en een voorbijganger overleefden de schietpartij niet. De dader werd opgepakt.

Meer over Aanslag Luik