© Photo News

Premier Michel: “We volgen situatie op de voet, pas later meer info”

Premier Charles Michel betuigt zijn medeleven met de slachtoffers van de schietpartij in Luik, maar wil zich nog niet uitlaten over de omstandigheden. De crisiscel Binnenlandse Zaken is bij elkaar in Brussel, de premier wil pas meer informatie geven als er meer duidelijkheid is.

De premier liet alvast weten “zijn medeleven te betuigen met de slachtoffers van het ernstige incident dat plaatsvond in Luik. Meer informatie kan ik jullie momenteel niet geven: ik ga nu naar de Wetstraat om de situatie op te volgen.” Samen met het crisiscentrum en de bevoegde ministers Jan Jambon (Binnenlandse Zaken) en Justitie (Koen Geens) volgt de premier de situatie op de voet.

Door de situatie werd een ontmoeting van de premier met de 26-jarige regisseur Lukas Dhont en ballerina Nora Monsecour (22) afgezegd. D’Hont sleepte onlangs op het Filmfestival van Cannes niet minder dan vier prijzen in de wacht voor zijn speelfilmdebuut “Girl”. Zo won hij als eerste Vlaamse film ooit de Caméra D’Or, de prijs voor het beste debuut. Nora Monsecour was de inspiratiebron voor de film.

Meer over Aanslag Luik