Hij bracht ‘zijn’ leeuwen met de fles groot en redde hun leven. Maar nu heeft iemand ze vergiftigd

Print

Het levenswerk van Zuid-Afrikaan Justin Fernandes, eigenaar van een natuurreservaat, is volledig aan diggelen gevallen. De man die leeuwen en tijgers in nood redt, ontdekte donderdagnacht dat iemand zijn leeuwen had vergiftigd. “Ik weet niet meer wat ik moet doen”, klonk het al wenend.

Donderdagnacht rond 2 uur werd Justin gewekt door zijn wolf die onophoudelijk aan het huilen was. Toen hij besloot om uit zijn bed te kruipen en te gaan kijken, stond zijn grootste nachtmerrie op hem te wachten. Een aantal leeuwen die Justin heeft grootgebracht met de fles waren allemaal vergiftigd. Het hart van de man brak in duizend stukken wanneer hij ‘zijn’ leeuwen daar zo zag liggen. “Dit kan niet waar zijn”, zegt hij meerdere malen terwijl hij huilt. “Ik weet niet meer wat ik moet doen.”

Achteraf werd duidelijk dat de leeuwen waren vergiftigd door mensen die de dieren wilden gebruiken voor zwarte magie. “Dit is werkelijk de ergste nachtmerrie uit mijn leven. Ik kan niks meer doen voor mijn dieren en voel me zo machteloos.