zaterdag 26 mei 2018 - Nieuws
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Sophie en Jane. Karel Hemerijckx

SOPHIE (24) EN YANAÏKA KOZEN BEWUST VOOR JANE (3)

“Oei, een ongelukje zeker?”

Hasselt“Veel mensen kiezen bewust voor enkele jaren quality time als koppel, wat ik heel goed begrijp, maar wij wilden alles met ons kind delen.” Sophie Schoeffaerts werd op haar 21ste moeder van dochtertje Jane en dat was een bewuste keuze. “Klaar zijn om moeder te worden heeft niets met leeftijd te maken.”

Larissa Motmans en Lowie. Karel Hemerijckx

LARISSA (22) EN LOWIE (2)

“Het leven stopt niet als je een kind hebt”

Houthalen-HelchterenLarissa Motmans is naar eigen zeggen nooit een standaardtiener geweest. Wanneer ze haar vriend Wim, die tien jaar ouder is, ontmoet valt alles op zijn plaats. Op haar negentiende beslist ze te stoppen met anticonceptie. Een jaar later bevalt ze van een flinke zoon Lowie.

Jana, Jordy en Xavi. Sven Dillen

JANA (20), JORDY (20) EN XAVI (4)

“Veel roddels op school”

DIEPENBEEKJana Moermans en Jordy Pirens zijn allebei 15 wanneer ze ontdekken dat Jana zwanger is. Nu wonen ze met hun vierjarig zoontje Xavi op een appartement in Diepenbeek. Ze hebben lang getwijfeld, maar besloten uiteindelijk toch om hun kindje te houden. Daar heeft het gezin nog geen moment spijt van gehad.

Opvoedingslijn

“Jonge mama’s en papa’s moeten vertrouwen op buikgevoel”

HasseltDe leeftijd van ouders heeft vanzelfsprekend een invloed op de opvoeding van een kind. Ilse De Block, directeur van de Opvoedingslijn, merkt vooral dat jonge ouders vaak een flinke portie zelfvertrouwen missen. “Jonge mama’s en papa’s moeten durven vertrouwen op hun buikgevoel, ondanks de goede raad die ze van hun omgeving krijgen.”

Aantal jonge moeders in België daalt

Vandaag zijn er bijna de helft minder jonge moeders dan tien jaar geleden. In 2007 waren dat er nog 1395. Sindsdien is dat cijfer merkbaar aan het zakken. De laatste cijfers dateren uit 2016, toen waren er 791 moeders onder de 20 jaar. Een spectaculaire daling, waar volgens vzw Fara, die begeleidt bij zwangerschapskeuzes, niet meteen een heldere verklaring voor is.

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws