Open boerderijendag groot succes

Print

Gruitrode

Meeuwen-Gruitrode - Landelijke Gilde, afdeling Gruitrode, organiseerde op pinksterzondag een open boerderijendag bij de familie Philippaerts. De bezoekers kregen een blik achter de schermen van het bedrijf, konden een babbeltje slaan met de familie Philippaerts en zo kennis maken met het project ‘We live horses’. Ruim 6.000 mensen zakten af naar het domein van de familie Philippaerts.

De zon was afgelopen zondag op de afspraak en die lokte nogal wat nieuwsgierigen naar de open boerderijendag die de Landelijke Gilde afdeling Gruitrode dit jaar organiseerde bij de familie Philippaerts. “We kunnen spreken van een gigantisch succes waaraan ruim 6.000 mensen hebben deelgenomen”, zegt Marco Goossens, voorzitter van de Landelijke Gilde afdeling Gruitrode en schepen van Landbouw van Meeuwen-Gruitrode. “Om 11 uur stapten de eerste mensen het domein op waar ze onder andere konden genieten van streekproducten, demonstraties bijwonen en kennismaken met de familie Philippaerts. Tijdens de rondleiding in de stallen werd uitleg gegeven over hoe Olivier, Nicola, Thibault en Anthony zich voorbereiden op een wedstrijd. Uiteraard zagen we ook enkele paarden in de stallen en mochten de bezoekers een kijkje nemen in de gigantische trucks waarmee de familie zich naar een wedstrijd verplaatst. Op het domein waren er onder andere demonstraties van schapendrijven, werden er landbouwmachines tentoongesteld, een imker toonde hoe hij heerlijke honing maakte en een hoefsmid plaatste nieuwe hoefijzers. De plaatselijke LRV-afdeling verzorgde nog enkele demonstraties.”

De familie Philippaerts was best onder de indruk van de organisatie en van het aantal bezoekers. “Alles was tot in het kleinste detail geregeld en de dag is vlekkeloos verlopen”, blikt Ludo Philippaerts terug. “Toen ik destijds toestemde om de boerderijendag bij ons te organiseren, had ik totaal geen idee hoeveel volk daarop zou afkomen. Ik had een paar honderd mensen verwacht. Dat liep even anders. Vanaf 11 uur in de ochtend tot na 18 uur was het een komen en gaan van mensen die bij ons even een kijkje kwamen nemen. Wij zijn een familiebedrijf dat toevallig aan topsport doet. Maar geloof me, wij wonen, werken en leven zoals eender welke familie. Het besef dat we dagelijks hard moeten werken en trainen en onze paarden de beste verzorging moeten geven, is de kracht van onze familie. De liefde voor het paard is hier bijzonder groot. Op dinsdag bezochten zo’n tweehonderd leerlingen van de basisscholen uit Meeuwen-Gruitrode het domein. Op donderdag passeerden er nog eens tweehonderd kleuters. Ik ben blij dat wij aan de boerderijendag hebben kunnen meewerken en dat we onze liefde voor de paarden hebben kunnen tonen en delen met de enthousiaste bezoekers.”

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio