Herk Loopt in volle zon

Print

Foto: Alfons Kerremans

Herk-de-Stad - Herk Loopt had dit jaar weliswaar wat het aantal deelnemers betreft wat te lijden onder de concurrentie van de Bilzen Run, maar de afwezigen hebben wat gemist. Mooi weer, een goede organisatie, een professionele tijdsregistratie, een organisatorische spitsvondigheid met de “vliegende kilometer” onderweg en twee nationale toppers onder de deelnemers. De talrijk opgekomen supporters langs het parcours en op de sfeervolle Herkse markt, kregen een kijkstuk gepresenteerd om duimen en vingers af te likken.

Op de 5 km wedstrijd trok de Maes-SQM rookie Kjell Pluquet er vanaf de eerste meters alleen vandoor op korte afstand gevolgd door zijn ploegmaat Chris Wouters en Steffan Vanderlinden. Naar de finish toe liep het verschil tussen Kjell en Chris toch op tot meer dan een halve minuut. Steffan Vanderlinden werd nog 20 sec. later 3de. Bij de dames was er geen kruid gewassen tegen Karen Van Proeyen al deed Klaartje Kennes er de eerste kilometers alles aan om niet te plooien. De jonge Bo Paps, familielid van meervoudig Belgisch Kampioen Rik Ceulemans, bewees dat ze goeie genen meekreeg en werd 3de dame.
Met verschroeiend snelle aanvangskilometers maakte de aangetrokken mannelijke topper Stijn De Vulder van AC Geraardsbergen, onmiddellijk duidelijk dat hij gekomen was om de 10 km te winnen. Thomas Helsen en Lander Vanderspikken, beiden van het Maes SQM Running Team weerden zich als duivels maar moesten vrij snel overschakelen naar een voor hen meer haalbaar tempo om Stijn De Vulder te kunnen flankeren op het podium. Opgemerkte deelnames van Chris Wouters en Pascal Van Marcke die met deze 10 km hun tweede wedstrijd van de dag betwistten en nog konden besluiten op respectievelijk een 5e en 7e stek.
2 wedstrijden op 1 dag : ook Karen Van Proeyen speelde het klaar. Ze won de 10km bij de dames nadat ze aan km 7 definitief afstand had genomen van Kim Nulens. Het podium werd vervolledigd door Jessy Beelen.
Karen Van Proeyen bij de dames en Stijn De Vulder bij de heren gingen met de prijs voor de snelste doortocht in park Olmenhof aan de haal (vliegende kilometer).
Foto’s : organisatie Herk Loopt

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio