Twee Belgische dames ronde verder op Roland Garros, maar nu ontmoeten ze mekaar

Print
Twee Belgische dames ronde verder op Roland Garros, maar nu ontmoeten ze mekaar

Foto: BELGA

Ysaline Bonaventure en Maryna Zanevska plaatsten zich op Roland Garros voor de tweede ronde van het kwalificatietornooi. Daarin nemen ze het tegen elkaar op.

Ysaline Bonaventure maakte haar wedstrijd tegen de Tsjechische Martincova, dinsdagavond stopgezet door de regen, simpel af met 1-6, 7-6 (7/4) en 6-1. De voormalige Oekraïense profiteerde van die onderbreking om dreigend verlies af te wentelen.

Zanevska haalde het uiteindelijk van de Roemeense Cadantu met 7-5, 3-6 en nog eens 7-5. Eén van beide Belgische vrouwen gaat sowieso naar de derde en laatste ronde, vermits ze het morgen tegen mekaar moeten opnemen.

Bemelmans stoot door

Ruben Bemelmans (ATP 111) heeft zich woensdag geplaatst voor de derde en laatste kwalificatieronde van Roland Garros.
De 30-jarige Bemelmans, het derde reekshoofd in de kwalificaties, versloeg in de tweede kwalificatieronde de Kroaat Nino Serdarusic (ATP 201) in twee sets: 6-2 en 6-3. De wedstrijd duurde een uur en drie minuten.

In de derde en laatste kwalificatieronde neemt Bemelmans het op tegen de winnaar van het duel tussen de Braziliaan Thomaz Bellucci (ATP 269) en de Spanjaard Daniel Gimeno-Traver (ATP 214).

Bemelmans is de enige Belg in de kwalificaties bij de mannen. David Goffin (ATP 9) staat rechtstreeks op de hoofdtabel van het tweede grandslamtoernooi van het seizoen.