Onweer zorgt voor wateroverlast in Limburg

Print

Het voorspelde onweer trekt sinds 14 uur over Limburg. Onder andere in Genk en Maasmechelen is het hevig beginnen regenen. Het KMI verwacht dinsdagnamiddag en -avond plaatselijk noodweer en waarschuwt met code oranje. Limburgse brandweerkorpsen hebben al heel wat oproepen ontvangen over wateroverlast.

Brandweer Oost-Limburg heeft 15 noodoproepen voor wateroverlast ontvangen. Rond 14 uur barstte een hevig onweer los boven de Maaskant, Genk en Houthalen-Helchteren. De noodoproepen kwamen allemaal uit Maasmechelen, voor ondergelopen straat en twee van ondergelopen kelders.

De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft beslist om het nummer 1722 voor niet-dringende brandweeroproepen te activeren.

Wolkbreuk boven Nederlands Limburg

In het zuidoosten van Nederland zijn Midden- en Zuid-Limburg dinsdagmiddag getroffen door een wolkbreuk. Op weerstation vliegveld Maastricht Aachen Airport in Beek viel in een half uur tijd 47 millimeter neerslag, terwijl daar normaal in heel mei 66 millimeter valt, zo meldt Weeronline.

Kelder onder water in Beek Video: track 88

De temperatuur in het gebied net over de Belgische grens ging in korte tijd omlaag van 22 graden naar 11 graden. De zware onweersbuien met hagel hingen stil boven het gebied, doordat er weinig wind is.

In Sittard moest een school geëvacueerd worden nadat de bliksem er insloeg.

In de komende uren verschuiven de stevige regen- en onweersbuien zich in noordelijke richting. Uiteindelijk is in het zuiden, midden en oosten van Nederland kans op lokale hoosbuien. Wolkbreuken kunnen plaatselijk 30 tot 50 millimeter regen achterlaten, terwijl het even verderop droog blijft. Tijdens een stevigere bui is er kans op hagel, windstoten tot 75 kilometer per uur en wateroverlast.

Meersen geteisterd door wateroverlast Video: track 88

Onweer zorgt voor wateroverlast in Limburg
Hevige buien in Maastricht Foto: Jean-Pierre Geusens

LEES OOK: KMI waarschuwt met ‘code oranje’, overheid activeert noodnummer 1722

Trekt het onweer ook over uw gemeente? Bezorg er ons beelden van via onderstaande uploadmodule. Je kan inloggen door je naam in te geven. Daarna kan je bovenaan het venster op ‘upload’ klikken en een foto of video selecteren.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio