Leerlingen Middenschool worden vierde in wetenschappelijke wedstrijd

Print
Leerlingen Middenschool worden vierde in wetenschappelijke wedstrijd

Foto: Jan Van Roosbroeck

Leopoldsburg - Op woensdag 16 mei hield de vzw Natuur en Wetenschap hun twintigste editie van de wedstrijd voor wetenschappelijke uiteenzettingen voor de eerste graad secundair. Bijna traditiegetrouw behaalde de Middenschool GO! een finaleplaats. Uit de tientallen ingestuurde werkjes werd dat van Lina Maes, Roxanne Caerts en Romy Ijbema met als onderwerp Endometriose gekozen voor een finaleplaats.

Net voor de finale werd de voorbereiding verstoord. Romy was ziek geworden en moest in bed blijven. Lina en Roxanne hebben dan maar beslist om met hun tweetjes te gaan en de tekst van Romy af te lezen. Dagmar Boonen wierp zich op als trouwe supporter.

In de gebouwen van BASF Antwerpen vond de finale plaats. “Als we maar niet als laatste moeten spreken”, was de angst van Roxanne en Lina. Bij lottrekking werd bepaald dat de meisjes als eerste mochten. Na een knappe spreekbeurt, veel zenuwen en met spanning wachten, viel het verdict. Lina en Roxanne eindigen vierde. Met een mooi prijzenpakket in de hand werd de trip naar Leopoldsburg terug ingezet.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio