Brustem kermis wijkt uit naar burchtweide

Print
Brustem kermis wijkt uit naar burchtweide

Foto: Jo Gennez

Brustem

Sint-Truiden - Komende zondag vindt in Brustem de voorjaarskermis plaats, of de ‘klein kermis’ zoals de Brustemnaren het zelf zeggen. Door de heraanleg van het dorpsplein zal de kermis plaatsvinden aan Brustem-Dorp ter hoogte van de ingang naar de nieuwe burchtweide.

’s Middags kan je in zaal Burchtheem terecht voor de traditionele restaurantdag. Vanaf 14 uur draaien de kermisattracties op volle toeren. Voor een gezellige babbel en een frisse pint kan je terecht op de burchtweide waar het openluchtterras wordt opgebouwd. Er zal live muziek zijn en ook de winnaars van de tombola worden er bekendgemaakt.

Aanstaande zondag bundelen de vele verenigingen die Brustem rijk is de krachten. “Bestuursleden van alle verenigingen die actief zijn in onze vzw werken mee om van de kermis opnieuw een succes te maken”, zegt Jo Hendricx, voorzitter van vzw Burchtheem. “De restaurantdag en het terras zijn gegroeid uit de parochiefeesten die we sinds eind jaren tachtig elk jaar organiseren. De opbrengst komt volledig ten goede aan de dorpsgemeenschap en wordt besteed aan het onderhoud en de werking van zaal Burchtheem en de jeugdlokalen. Maar ook basisschool De Boomhut deelt in de winst.”

De vzw heeft plannen om volgend jaar uit te pakken met een vernieuwd programma. “Door de werken aan het dorpsplein hebben we beslist om daar nog een jaartje mee te wachten. Volgend jaar organiseren we onder meer een stratenloop door ons dorp”, aldus Jo Hendricx.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio