Stultiens soleert naar winst in openingsrit Emakumeen Bira

Print
Stultiens soleert naar winst in openingsrit Emakumeen Bira

Foto: Photo News

De Nederlandse Sabrina Stultiens (WaowDeals) is de eerste leidster van de Emakumeen Bira, een Spaanse rittenkoers voor de WorldTour. Ze won zaterdag de openingsetappe solo voor de Duitse Lisa Brennauer en de Italiaanse Giorgia Bronzini.

De Emakumeen Bira is één van de oudste koersen op de kalender voor vrouwen, en wordt afgewerkt in het Baskische gedeelte van Spanje. Op de eerste dag moesten 108 kilometer en drie gecategoriseerde beklimmingen afgewerkt worden tijdens de rit tussen start- en aankomstplaats Legazpi.

In de finale gingen drie grote namen uit het vrouwenwielrennen naar voor: de Nederlandse Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen, en de Zuid-Afrikaanse Ashleigh Moolman. Ook Stultiens kon aansluiting maken bij die drie, en reed in de slotkilometer solo weg. De rest werd nog opgeslokt door een tweede groep.

Stultiens won met een voorsprong van zeventien seconden. Zondag verdedigt ze haar leiderstrui in een individuele tijdrit over 26,6 kilometer. De Emakumeen Bira eindigt dinsdag.