Borussia Dortmund strikt doelman

Print
Borussia Dortmund strikt doelman

Foto: AFP

Doelman Marwin Hitz heeft de overstap van FC Augsburg naar Borussia Dortmund gemaakt. Dat maakten de Borussen zaterdag bekend op Twitter. De 30-jarige Zwitser ondertekende een contract tot 2021.

Na het afscheid van Dortmund-icoon Roman Weidenfeller moest Dortmund op zoek naar een nieuwe doelman die de concurrentie zou kunnen aangaan met eerste doelman Roman Bürki. De Duitse club belandde uiteindelijk bij Hitz, die dit seizoen in 32 Bundesliga-wedstrijden negen keer de nul hield voor FC Augsburg. Hitz werkte dit jaar zijn vijfde seizoen af bij FC Augsburg, dat hem in de zomer van 2013 had weggeplukt bij Wolfsburg.

“Na vijf zeer waardevolle jaren bij FC Augsburg wilde ik eens iets nieuws beleven”, zegt Hitz op het Twitteraccount van Dortmund. “Ik kijk er naar uit om de uitdaging bij zo’n grote club aan te gaan en de Champions League te spelen.”

Hitz haalde vrijdag al de Zwitsere pers met opmerkelijk nieuws. Hij zegde toen namelijk zijn deelname aan het WK in Rusland af. Hitz werd opgenomen in de WK-selectie, maar liet aan bondscoach Vladimir Petkovic weten geen zin te hebben in het WK. Bij Zwitserland was Hitz derde doelman achter Borussia Mönchengladbach-doelman Yann Sommer en zijn nieuwe ploegmaat Roman Bürki. Hij wordt nu vervangen door RB Leipzig-doelman Yvon Mvogo.