Regenbooghuis Limburg en Hasselt openen regenboogpad in winkelstraat

Print
Regenbooghuis Limburg en Hasselt openen regenboogpad in winkelstraat

Foto: BELGAONTHESPOT

Hasselt -

Na het regenboogzebrapad in Genk heeft ook de stad Hasselt een regenboogpad aangelegd. Het regenboogpad ligt in het midden van een winkelstraat en werd donderdag op de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie ingehuldigd.

Hasselt en Regenbooghuis Limburg werkten samen voor de aanleg van een regenboogpad in het midden van de winkel-wandelstraat op het kruispunt van de Demerstraat en de Lombaardstraat/Botermarkt. Het pad bestaat uit grote bollen in de zes kleuren van de regenboogvlag en wordt vergezeld door een permanent verkeersbord met uitleg.

Regenbooghuis Limburg, de koepelorganisatie van de Limburgse holebi- en transgenderverenigingen, vroeg naar aanleiding van haar vijfjarig bestaan aan de stad om een regenboogpad aan te leggen op een zichtbare plaats. “We willen tonen aan de samenleving dat we openstaan en deel uitmaken van de gemeenschap”, zegt voorzitter Davide Secci. “Iedereen in onze samenleving moet volledig zichzelf kunnen zijn.

Hasselt wil als provinciehoofdstad de burgers sensibiliseren en vertrouwd maken met de regenbooggemeenschap. “Een regenboogzebrapad toont dat Hasselt zich voor iedereen wil openstellen, ongeacht seksuele voorkeur of genderidentiteit”, aldus schepen van Welzijn Gerald Corthouts (CD&V). “De stad wil hiermee ook aandacht vragen voor diversiteit en gelijke kansen, en de acceptatie van holebi’s en transgenders.”

De afgelopen jaren werden in verschillende Vlaamse steden regenboogzebrapaden aangelegd. De regenboog is wereldwijd immers het symbool voor holebi’s en transgenders. Het internationale thema van de Internationale Dag tegen Holebi- en Transfobie is dit jaar “Alliances for Solidarity”. Regenbooghuis Limburg, de stad Hasselt, Unia Hasselt en de stad Genk riepen daarom op om een regenboogstrikje te dragen en daarvan selfies op sociale media te delen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio