Studenten Euroavia op bezoek bij Zweefvliegclub LZC Zutendaal

Print
Studenten Euroavia op bezoek bij Zweefvliegclub LZC Zutendaal

Foto: LZC Promoteam

Wiemesmeer

Zutendaal - Voor het vierde jaar op rij kwamen een tiental leden van Euroavia Leuven, een vereniging van studenten die een brug probeert te slaan tussen de academische wereld (studenten) en de lucht- en ruimtevaartsector, het afgelopen weekend een zweefvlucht maken bij LZC Zutendaal.

Euroavia ‘European Association of Aerospace Students’ is een internationale vereniging met meer dan 2.250 leden. Ze zijn vertegenwoordigd in 42 Europese steden met lokale groepen die verbonden zijn aan een universiteit. Euroavia Leuven is zo'n groep, die de universiteit van Leuven vertegenwoordigt. Euroavia zorgt voor een rechtstreeks contact tussen de industrie en de toekomstige ingenieurs met een passie voor lucht-en ruimtevaart.

Voor zweefvliegclub LZC Zutendaal is het een hele eer dat Euroavia telkens opnieuw voor een samenwerking met hen kiest. Zo krijgen ze de kans om gepassioneerde luchtvaartgeïnteresseerde jonge mensen een blik achter de schermen van een fantastische hobby te tonen. De studenten konden kennismaken met de technische aspecten van het zweefvliegen. Zo konden ze hun grote theoretische kennis over de luchtvaart omzetten in de praktijk. Hoe voelt het nu om zelf een vliegtuig te besturen? Hoe ervaar je de snelheid die een lierstart teweegbrengt? Hoe werkt een lier? De studenten beleefden naar eigen zeggen een unieke ervaring. Soms waren ze wat onzeker en zenuwachtig voor de vlucht, maar allemaal even euforisch na de landing.

Niet alleen leden van Euroavia kunnen terecht bij LZC Zutendaal voor een initiatievlucht. Iedereen met of zonder luchtvaartkennis is welkom om kennis te maken met de wondere wereld van het zweefvliegen. Want zweefvliegen is een groene sport voor iedereen! Voor meer info kan je steeds terecht op www.lzc.be of neem een kijkje op de Facebookpagina LZC Zutendaal.

Externe links

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio