© rr

Zwitserse Arbonia neemt Dilsens familiebedrijf Vasco Group over

Het Belgische familiebedrijf Vasco Group, opgericht door industrieel en voormalig KRC Genk-voorzitter Jos Vaessen, wordt overgenomen door de Arbonia-groep, een Zwitserse totaalleverancier voor de bouw. Dat meldt Vasco donderdagochtend zonder financiële details vrij te geven. Vasco fabriceert design- en badkamerradiatoren en telt ruim 600 medewerkers in vier sites in Dilsen-Stokkem, Zedelgem, Tubbergen (Nederland) en Legnica (Polen), goed voor een jaaromzet van ongeveer 90 miljoen euro.

De afzetmarkten van de divisie Verwarming, Ventilatie- en Klimaattechniek (VVK) van Arbonia vullen de bestaande markten van Vasco Group grotendeels aan, klinkt het.

Vasco Group wordt organisatorisch binnen Arbonia’s VVK-divisie geïntegreerd, waarbij een verdere zelfstandige marktbewerking met de bestaande merken van Vasco Group en Arbonia-groep gehandhaafd zal blijven. De contracten van alle medewerkers worden door Arbonia overgenomen.

Arbonia-groep realiseerde in 2017 een omzet van 1,3 miljard Zwitserse frank (1,1 miljard euro) en heeft in totaal ongeveer 7.600 medewerkers in dienst.

“Blij dat ik hier deel van mag uitmaken”

“Dit is een belangrijk moment voor Vasco en ik ben blij dat ik hier nog mag van deel uitmaken.” Dat zegt Jos Vaessen over de overname van wat hij “mijn kind” noemt. Met de overname door de Zwitserse beursgenoteerde groep Arbonia, is de toekomst van de Limburgse radiatorenproducent verzekerd, aldus de bekende Limburgse ondernemer.

“Met de overname wordt Vasco een onderdeel van een uitermate interessante groep”, aldus Jos Vaessen. “Wij staan sterk in een aantal markten waar zij zwak zijn, en andersom. Bovendien zijn we ook met onze producten volledig complementair.”

De overname van Vasco is voor de 74-jarige ondernemer niet het signaal om te gaan stilzitten. “Er zijn nog andere bedrijven waar ik mij kan mee bezighouden”, aldus de pater familias van de industriële groep Vaessen Industries. Die verliest met de verkoop van Vasco ongeveer een derde van zijn omzet.

De groep Vaessen Industries was in 2016 goed voor een omzet van 274 miljoen euro. Naast Vasco bestaat Vaessen Industries onder meer uit de producent van aluminium profielen E-Max, de producent van lichtarmaturen Kreon en de specialist in plaatbewerking en gevelbekleding Limeparts.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer