Vierdaagse KR jumping met KR Amazonekampioenschap bij Derbyclub Opglabbeek

Print
Opglabbeek - Maanden was het bestuur van Derbyclub Opglabbeek in de weer met de organisatie van de jaarlijkse vierdaagse wedstrijd tijdens het verlengde weekend van Hemelvaart. Dit jaar waren er opnieuw twee hoogtepunten: de proef serie 1 (1.10) ereprijs Tom Poets en het amazonekampioenschap 2018.

Als eerste mochten op donderdag de pony's aantreden. Voor hen stonden er immers twee proeven geprogrammeerd waaronder ook een manche, een kwalificatieronde voor het kampioenschap. Vrijdag was het de beurt aan onder andere de jonge paarden, de 4-, 5- en 6-jarige paarden om hun beste beentje voor te zetten terwijl zaterdag alle ogen gericht waren op de twee halve finales van het amazonekampioenschap. De twee halve finales werden hier gewonnen door Kaat Pluymers en Cheyenne Z.

Op zondagnamiddag werd het extra spannend, want er stonden twee belangrijke proeven op het programma. Om te beginnen was er de serie 1 ereprijs Tom Poets. Twee jaar geleden kwam Tom Poets, een trouw lid van Derbyclub Opglabbeek, in een tragisch ongeluk om het leven. Als eerbetoon organiseerde de club een ereprijs. Vorig jaar was er de eerste, zéér emotionele editie, die als kers op de taart gewonnen werd door Cedric Poets, het neefje van Tom.

Dit jaar verscheen niet alleen Cedric Poets, maar ook zijn vader Luc Poets aan de start! Het beloofde opnieuw een spannende strijd te worden. Cedric zette een zeer korte tijd neer, maar Edwin Franco en Daphné Bouwens deden het nog sneller. Uiteindelijk lag de druk volledig op Luc Poets, broer van Tom. Hij had al verschillende jaren zijn rijlaarzen aan de haak gehangen, maar dit jaar verscheen hij aan de start van de ereprijs ... Én hoe! Razendsnel en foutloos sprong hij over alle hindernissen en zo won hij de ereprijs Tom Poets en hij nam de prachtige televisie mee naar huis.

Daarna was het de beurt aan de amazones om de strijd voor de titel van amazonekampioen 2018. Uiteindelijk belandden zes combinaties foutloos in de barrage en ze gingen er allemaal volledig voor! Na winst in de twee halve finales was het voor Kaat Pluymers bijna onmogelijk om de titel te verliezen. In de finaleproef moest zij alleen Birthe Goossens laten voorgaan, maar uiteindelijk mocht Kaat Pluymers met Cheyenne Z het hoogste schavotje bestijgen, geflankeerd door Jolien Vanaenrode (tweede plaats) en Michelle Cartenstadt (derde plaats).

In het algemeen waren de weergoden de club gunstig gezind, want drie dagen lang konden ze genieten van een stralend zonnetje. Alleen zondag was een betrokken en soms miezerige dag. Toch kon de club in het algemeen genieten van een gevuld terras, enthousiaste deelnemers en supporters én uiteraard ook mooie paardensport! De Derbyclub Opglabbeek dankt dan ook al haar sponsors en vrijwilligers voor hun inzet voor, tijdens en na de wedstrijd.

Volgende afspraak: zondag 3 juni voor de KR dressuurwedstrijd.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio