Ondernemers overhandigen prioriteiten aan politieke partijen

Print
Ondernemers overhandigen prioriteiten aan politieke partijen

Foto: Eric Bervoets

Lummen - Naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen op 14 oktober 2018 heeft Unizo Lummen op woensdag 16 mei alvast haar dossier met ondernemersprioriteiten overhandigd aan de lokale politieke partijen.

"We hopen dat de Unizo-ondernemersvereniging van Lummen met dit document duidelijk heeft gemaakt wat we met deze Unizo-prioriteiten willen bereiken", klinkt het bij de ondernemers. "Economie is de motor van iedere gemeente en die motor wordt aangedreven door alle ondernemers, in alle sectoren, van klein naar groot, van jong tot oud. Elk van deze ondernemers die gevestigd is in onze gemeente wil het beste voor zijn onderneming."

"Wij, ondernemers, vragen aan het toekomstig gemeentebestuur om een krachtig economisch beleid te voeren, want alleen op die manier kunnen wij in de beste omstandigheden functioneren. Wij geven aan de gemeente ook iets in de plaats. De gemeente kan op ons rekenen voor het creëren van arbeidsplaatsen, het aanbieden van producten en diensten, het voorzien van hotels, restaurants en cafés, het vrijetijdsaanbod, het financieel ondersteunen van de lokale verenigingen, het organiseren van evenementen, het aantrekken van nieuwe inwoners, bezoekers en toeristen en nog zoveel meer. Dit document is voor ons alvast een duidelijke houvast."

De vijf prioriteiten voor de ondernemers in Lummen zijn:

1. Unizo Lummen eist een duidelijk aankoopbeleid van gemeente Lummen, met de nadruk op aankopen genereren in eigen gemeente.

2. Unizo Lummen wil werk gemaakt zien worden van de aanpak van de verschillende pestbelastingen die Lummen rijk is.

3. Unizo Lummen wil een aanpak van Ruimtelijke Ordening in Lummen.

4. Unizo Lummen wenst een investering in de ambtenarij, zeker op de diensten Ruimtelijke Ordening, Economie, Toerisme, …

5. Unizo Lummen is vragende partij om jaarlijks een samenkomst te realiseren met het nieuwe schepencollege om deze vijf punten te realiseren.

Het volledige dossier kan u raadplegen op www.unizo.be/lummen

Unizo Lummen staat klaar om, met het nieuwe gemeentebestuur dat start op 1 januari 2019, de handschoen op te nemen en de volgende zes jaar constructief mee te werken aan een sterk economisch beleid voor Lummen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio