Ook vandaag hinder bij De Lijn

Print
Ook vandaag hinder bij De Lijn

Foto: BELGA

Hasselt -

De dienstverlening van De Lijn zal van donderdag tot en met zondag danig wat hinder ondervinden door een vierdaagse staking. In Limburg zijn 2 op de 3 chauffeurs vanochtend gewoon vertrokken, meldt woordvoerster Sonja Loos aan Radio 2.

“Dat wil natuurlijk zeggen dat 1 op de 3 niet is uitgereden. We raden reizigers aan om voor ze naar de bushalte vertrekken, zeker onze websitete raadplegen”, aldus nog Loos.

Werkwillige chauffeurs worden vooral ingezet op prioritaire assen. Op de Limburgse streeklijnen, bijvoorbeeld tussen de stations van Hasselt en Genk, lijkt de hinder voorlopig mee te vallen. In de stadsnetten van Genk, Hasselt, Tongeren en Sint-Truiden zijn vanochtend al heel wat ritten geschrapt. “De belbussen ondervinden eveneens hinder. Belbusgebruikers van wie de gereserveerde rit uiteindelijk niet uitgevoerd wordt, worden persoonlijk verwittigd door de belbusoperatoren”, klinkt het bij De Lijn.

De staking gaat uit van de liberale en socialistische vakbond. De chauffeurs van de christelijke vakbond en de onderaannemers steunen de actie niet. De directie laat weten de actie te betreuren, ze begrijpt niet waarom de bonden zich keren tegen hun “plannen om van De Lijn een slagkrachtiger bedrijf” te maken. Er wordt ook hinder verwacht op 18, 19 en 20 mei.