Chang Moo Kwan Saja haalt monsterscore op Belgisch kampioenschap Taekwondo

Print
Lanaken - Zondag 13 mei was het Moederdag voor de mama's, maar ook het Belgisch kampioenschap Taekwondo ging door op deze dag. De jongens en meisjes van Chang Moo Kwan Saja hadden het moederdagcadeau even opgeborgen en wilden dit allemaal vieren na het toernooi.

Zowel het onderdeel Kyurugi (sparring) als Poomsae (stijl) stonden op het programma. De leden van de club Chang Moo Kwan Saja namen deel aan het onderdeel Poomsae.

Als eerste kwam Martijn Peeters op de mat. In een spannende finale wist hij het goud weg te kape in de klasse lage gordels -14 jaar. Samen met zijn zus Sarah haalde hij ook het goud in de klasse paarloop -14 jaar binnen. Als volgende kwam Dennis Peeters op de mat. Hij kwam met zilver van de mat in de klasse heren lage gordels -50 jaar. Christine Verleysen had dan weer geen enkele moeite om het goud in de finale op haar naam te schrijven in de klasse dames lage gordels -50 jaar. In de klasse paarloop +30 jaar lage gordels behaalden Dennis en Christine samen ook nog even goud!

Jorien Heemskerk, die haar eerste wedstrijd deed, was ontzettend zenuwachtig. Na een spannende finale werd haar het brons om de hals gehangen in de klasse dames lage gordel -14 jaar. Mounir Boukhizzou was de volgende. Ook voor hem was het zijn eerste wedstrijd. Maar dat scheen geen probleem, ook hij haalde het goud binnen in de klasse heren lage gordel Para -14 jaar. Langs het veld stond Yoran Peels al klaar om ook het veld te betreden in de klasse heren hoge gordel para -17 jaar. Hij liep twee  schitterende oefeningen en ook hem werd het goud omgehangen.

Op het andere veld werden intussen de zwartgordels gejureerd. Melissa Engels (wereldkampioen in haar klasse) trad eerst aan in de klasse dames zwartgordels Para -30 jaar. Ze hernieuwde haar Belgische titel zonder problemen. Daarna was het de beurt aan Edith Meyers. Een paar moeilijke oefeningen waren voor haar geloot. Geen probleem, als Belgisch kampioen kwam ze van het veld in de klasse dameszwartgordel -60 jaar. Samen met Melissa Engels was ze ook ingeschreven in het onderdeel family. Daarbij behaalden de dames nog eens het zilver.

Last but not least was Sarah Peeters aan de beurt in de klasse dames lage gordel -11jaar. Een loodzware wedstrijd voor haar, maar ze wist zonder moeite in de finale te geraken, om dan net het goud voor neus weggekaapt te zien worden. Zij mocht naar huis met het zilver.

Zo behaalde Chang Moo Kwan Saja een monsterscore op dit Belgisch kampioenschap: individueel zes keer goud, twee keer zilver en een keer brons, twee keer goud in de categorie paarloop en dan nog eens een zilveren medaille in de categorie family. Beste resultaat ooit voor de club!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio