VIDEO. Tornado raast langs Nederlands-Limburgse grens

Print

Bizarre beelden van vlak over de grens in Duitsland. Een enorme tornado raasde woensdag in de vroege avond daar over het land.

Meerdere mensen delen beelden van de grote wervelwind op sociale media. Volgens Duitse media heeft de storm flinke schade veroorzaakt in de regio rond Viersen, vlak over de grens bij Tegelen.

Talloze bomen waaiden om en huizen raakten zwaar beschadigd. Er raakte zeker een persoon zwaargewond.

Schade in Luik

Hevige regen en fel onweer hebben woensdagavond ook veel schade veroorzaakt in het centrum van Luik en de omgeving van Luik. Rond 20.30 uur had de brandweer al meer dan veertig interventies uitgevoerd en er moesten er nog een zestigtal volgen. Dat meldt de brandweer.

Het KMI waarschuwde voor onweerachtige buien woensdagavond tussen 20.00 uur en donderdag 02.00 uur in de provincies Luik, Namen en Luxemburg. Vooral ten zuiden van Samber en Maas is er plaatselijk kans op veel neerslag, hagel en hevige rukwinden.

Sinds woensdagnamiddag teisteren hevige regenbuien de regio van Luik, onder meer het centrum van de stad en Seraing, Herstal en Flémalle. Er is veel schade aan huizen en straten. Er zijn bomen ontworteld, kelders en wegen overstroomd. Er kwam ook melding van modderstromen.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio