Amnesty International Hasselt schrijft voor Azza Soleiman

Print
Amnesty International Hasselt schrijft voor Azza Soleiman

Foto: Ella Bormans

Hasselt-Centrum

Hasselt - Traditiegetrouw organiseerde Amnesty International de dag voor Moederdag een schrijfactie. Dit jaar stond de Egyptische Azza Soleiman, moeder van twee, centraal. Op zaterdag 12 mei konden de bezoekers van de bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart de petitie tekenen en een kaartje schrijven voor Azza.

Azza Soleiman is een Egyptische advocate en mensenrechtenactiviste. Ze zet zich vooral in voor vrouwelijke slachtoffers van huiselijk geweld, willekeurig gevangenschap, marteling en verkrachting. Ze is medeoprichtster van twee organisaties die hulp bieden aan vrouwen die in armoede leven en/of misbruikt zijn. Azza is het doelwit van smaadcampagnes. Sinds november 2016 vaardigde een onderzoeksrechter een reisverbod tegen haar uit. Hij liet ook haar rekeningen bevriezen. Ze zou tot 15 jaar celstraf kunnen krijgen.

In de petitie, gericht aan president al-Sisi, wordt gevraagd dat de overheid alle aanklachten tegen Azza en andere mensenrechtenverdedigers onmiddellijk en zonder voorwaarden laat vallen. Daarnaast moet ook het reisverbod en het bevriezen van de rekeningen opgeheven worden. Er konden bovendien solidariteitskaartjes geschreven worden als steun voor Azza Soleiman.

Ook nu reageerden de bezoekers van de bib zeer positief. Er werden uiteindelijk 154 handtekeningen verzameld en er werden 108 kaartjes geschreven, wat een zeer mooi totaal van 262 geeft! De mensen die schreven, complimenteerden de actievoerders vaak met het feit dat ze voor mensenrechten opkomen. Amnesty International Hasselt  bedankt de bibliotheek voor de toelating en alle mensen die geschreven hebben voor hun enthousiaste medewerking.

Vaak vragen mensen of schrijfacties helpen. Positieve resultaten kan je lezen op https://www.amnesty-international.be/nieuws/goed-nieuws - Werken voor Amnesty International verandert de wereld niet. Het verandert wel vaak het leven van bepaalde individuen. Wil je ook hieraan meewerken, neem dan contact op via www.amnesty-hasselt.be. Volg onze activiteiten ook op www.facebook.com/AmnestyHasselt


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio