Celebs

Kim Kardashian onder vuur door foto met 'afslanklolly'

Print
Kim Kardashian onder vuur door foto met 'afslanklolly'

Foto: Instagram

Op Instagram heeft Kim Kardashian een foto gedeeld waarop ze aan een lolly zuigt, maar helemaal onschuldig is het beeld niet. De realityster maakt recleme voor Flat Tummy Co, een bedrijf dat producten verkoopt die de eetlust onderdrukken. "Wat een giftige boodschap", reageert een moeder.

Van afslankkorsetten tot maaltijdvervangende shakes: het is niet de eerste keer dat Kim Kardashian of één van haar zussen reclame maakt voor een product op Instagram. Maar niet al haar volgers waren blij met de foto's waarop de realityster te zien is met lolly's van Flat Tummy Co. De snoepjes, die overigens 35 calorieën per stuk tellen, bevatten namelijk Satiereal, een extract dat je honger wegneemt waardoor je minder gaat eten en dus afvalt.

Het bedrijf raadt aan om een lolly te eten als je honger hebt, zodat je zeker niets anders zou eten. Naast de snoepjes biedt het bedrijf ook 'platte buik'-shakes en -thee aan. Dat een realityster, die zelf drie kinderen heeft, zoiets aanbeveelt, gaat er bij velen niet in. Het regende dan ook reacties. 

"Toxische invloed"

"Meen je dit? Waarom kies je er constant voor om zo'n giftige boodschap bij je jonge, vrouwelijke volgers te promoten?", reageerde een mama. "Ik ben teleurgesteld dat zo'n invloedrijke mediafiguur zoiets deelt", zei nog een ander. "Eten is niets schandelijk en dat zijn onze lichamen evenmin. We verdienen beter dan dat." Zelfs de Britse actrice presentatrice Jameela Jamil haalde uit. "Je hebt een vreselijke en toxische invloed op jonge meisjes." In een volgende tweet suggereerde ze dat Kim Kardashian iets zou eten, met haar kinderen zou spelen en pret zou hebben met haar vrienden, zodat ze op het einde van haa rleven een andere verdienste zou hebben dan "een plaate buik". 

Kim Kardashian leek de boodschap begrepen te hebben, want ondertussen heeft ze de foto verwijderd.

 

Niet te missen