Colruyt betaalkaart verdwijnt: binnenkort kan je boodschappen doen met je Xtra-kaart

Print
Colruyt betaalkaart verdwijnt: binnenkort kan je boodschappen doen met je Xtra-kaart

Foto: BART DEWAELE

Klanten van Colruyt kunnen vanaf 22 mei betalen met hun Xtra-kaart bij Colruyt en andere winkels waar je met je Xtra-kaart terecht kan. “Het is geen krediet- of debetkaart”, vertelt een woordvoerder, “via een domiciliëring wordt het aankoopbedrag van je rekening gehaald”. De kaart vervangt de oude betaalkaarten van Colruyt. Bovendien doet de Xtra-kaart nu al dienst als tankkaart bij DATS 24.

“Voorheen kon je al betalen in de winkel met de bancontact-SEQR-app”, vertelt woordvoerder Hanne Poppe, “maar binnenkort kan je rechtstreeks betalen met je Xtra-kaart”. De functie komt er ter vervanging van Colruyt-betaalkaarten.

“De Xtra-kaart wordt geen krediet- of debetkaart”, benadrukt Poppe nog, “via een domiciliëring wordt het aankoopbedrag van de rekening gehaald. Twee bankwerkdagen na je aankoop gaat het geld van je rekening.”

Je zal kunnen betalen bij alle winkels die deelnemen aan het Xtra-programma (Colruyt, OKay, Bio-planet, Dreambaby...)

Voordelen?

“We willen Xtra zo handig en gemakkelijk mogelijk maken”, klinkt het nog. “De bedoeling is om één beweging te kunnen betalen en kortingen krijgen.” Als je tankt bij DATS24 met je Xtra-kaart krijg je bij elke tankbeurt een korting van 0,5 eurocent per liter. Als je in de winkel betaalt met je Xtra-kaart krijg je vanaf het najaar exclusieve kortingsbonnen opgestuurd met de post.

De functie is ook nuttig voor gezinnen. Zo kunnen verschillende leden van één gezin met duplicaten van de kaart gemakkelijk boodschappen doen. “Let op, er bestaan verschillende profielen, die hebben elks een aparte limiet. Je moet het juiste profiel, met de juiste wekelijkse limiet, naargelang je gezins- of samenlevingsvorm”, klinkt het nog.