Food

“Doe geen limoen of citroen in je gin-tonic”

Print
“Doe geen limoen of citroen in je gin-tonic”

Foto: Shutterstock

Sam Carter, senior ambassador bij het bekende ginmerk Bombay Sapphire, heeft enkele opvallende uitspraken gedaan over hoe een ideale gin-tonic er voor hem uitziet. Zo is onder meer hij van mening dat een schijfje citroen of limoen helemaal niet in je mixdrankje thuishoort.

Al 22 jaar begeeft Sam Carter zich in de wereld van spirits en sterke dranken en sinds 2009 is hij ook senior ambassador bij het Londense Bombay Sapphire. Hij zou dus als de beste moeten weten hoe je een perfecte gin-tonic moet maken en daar heeft hij dan ook een uitgesproken mening over. Zo vindt hij dat er in je glas geen citroen of limoen thuishoort en dat terwijl je het nochtans vaak zo voorgeschoteld krijgt.

"Het is niet omdat het 10, 20 of 30 jaar geleden zo werd gedaan of omdat je ouders het zo doen, dat wij het moeten doen", zegt hij in een interview met Business Insider. "Bovendien zijn die citroentjes vaak voorgesneden en liggen ze al een hele dag in water te dobberen voor ze met bruine randjes in je glas terechtkomen." Zelf opteert hij voor een takje verse munt en een schijfje gember omdat die smaken volgens hem het beste in de gin naar boven halen.

Ballonglazen en veel ijs

Daarnaast is hij ook een grote voorstander van ballonglazen. "90 tot 95 procent van wat we smaken, komt van wat we ruiken. Daarom werken deze glazen zo goed, want je zit er letterlijk midden in met je neus." Eenmaal het glas uitgekozen, serveer je je drankje maar beter met flink wat ijs in, zegt Carter. "Het is een groot misverstand dat ijs je drankje aanlengt, een of twee ijsblokjes smelten net sneller dan wanneer je er meer indoet."

 

Niet te missen