Koningsschieten bij Sint-Willebrordus Meldert

Print
Koningsschieten bij Sint-Willebrordus Meldert

Foto: Julien Meyen

Meldert

Lummen - Vrijdag 11 mei had het jaarlijks koningsschieten plaats bij onze gilde, zoals de traditie het wil op de 2de kermisdag en dit reeds voor de 60ste keer. Voor de titel kermiskoning wordt er geschoten op een houten vogel versierd met pauwenpluimen.

Om kwart na twee loste onze huidige Koning Armand het startschot. Met 13 schutters bestookten we de rechtervleugel van de houten vogel. Met het 34ste schot schoot Georges Kenens de vogel vleugellam maar Josee zag nu haar kans om de vleugel naar beneden te halen, zij won daarmee een fles cava.
Leon Jacobs onze nieuwe inwoner van Meldert, haalde met het 23ste schot de linker vleugel naar beneden. Ook voor hem een fles cava. De kop werd door onze jongste schutter Nick Vandezande naar beneden gehaald met het 25ste schot. Hij won de fles wijn. Er werd meteen doorgegaan met het lijf van de vogel te beschieten. Regelmatig vlogen er pluimen in het rond. Verrassend schoot onze voorzitter Marcel de vogel naar beneden met het 45ste schot, hij werd daardoor voor de 5de keer kermiskoning.
Klepkoning werd Johan voor Armand en Nick, klepkoningin werd Josee voor Linda
Ook dank aan de fanfare van Meldert voor het opluisteren van het koningsfeest met aangepaste muziek.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio