Koen Wauters breit vervolg aan ‘Over Winnaars’

Print
Koen Wauters breit vervolg aan ‘Over Winnaars’

Hannelore kreeg nieuwe beenprotheses en beklom samen met Koen Machu Picchu in Peru. Foto: VTM

Koen Wauters (50) is begonnen met de opnames van het tweede seizoen van Over Winnaars. In dat VTM-programma helpt hij mensen met een beperking om onmogelijk geachte dromen waar te maken.

Zondag werd Koen Wauters in het voetbalstadion van AA Gent gesignaleerd tijdens de match tegen Anderlecht. VTM bevestigt dat de presentator aan het werk was voor het tweede seizoen van Over Winnaars, maar dat de opnames nog maar pas gestart zijn en dat het om een lange draaiperiode gaat. Het tweede seizoen van Over Winnaars zou pas ten vroegste in 2019 op het scherm komen, al kan het ook 2020 zijn.

Het eerste seizoen van Over Winnaars was vorig jaar op VTM behoorlijk succesvol met afleveringen die 500.000 tot 800.000 kijkers haalden. In het programma verrast Koen Wauters Vlamingen met een fysieke beperking en helpt hij hen om een onmogelijk geachte droom te realiseren.

Vooral de aflevering met Hannelore Vens uit Brugge was een schot in de roos: zij verloor beide benen toen ze werd gegrepen door een trein en kon samen met Koen de ruïnes van Machu Picchu in Peru beklimmen. Qmusic zette de actie Stap voor Stap voor Hannelore op en zamelde 146.312 euro in, goed voor nieuwe elektronische beenprotheses voor Hannelore en geld voor de organisatie U/Turn.