Vincent Byloo stopt onmiddellijk als presentator van Studio Brussel

Print
Vincent Byloo stopt onmiddellijk als presentator van Studio Brussel

Foto: Facebook

Brussel -

Vincent Byloo stopt “per direct” als presentator bij Studio Brussel en zal dus ook maandagavond al niet meer te horen zijn. Byloo is volgend seizoen niet meer als presentator ingepland in het zendschema van Studio Brussel en besliste daarop meteen te stoppen.

“Voor de najaarprogrammering is er beslist dat Vincent Byloo niet meer als presentator voor Studio Brussel zal werken”, bevestigt woordvoerder Hans Van Goethem. “Door een aantal verschuivingen zou Vincent dan niet meer ingeschakeld worden als presentator. We hebben hem dat op een correcte manier laten weten. Elk jaar zijn er nu eenmaal verschuivingen, deze beslissing was zeker geen waardeoordeel over zijn werk. Maar Vincent heeft op eigen houtje beslist om dan maar meteen te stoppen als presentator. We bekijken nu welke positie hij in de toekomst kan invullen bij de openbare omroep.”

De Morgen maakt maandagmiddag melding van een interne mail, waarin Byloo duidelijk maakt dat hij zich al langer niet meer op zijn plaats zou voelen bij Studio Brussel. “Dat onze wegen eerder vroeg dan laat zouden scheiden, was voor mij al lang duidelijk”, schrijft hij.

Byloo zal dus vandaag om 16 uur niet te horen zijn op Studio Brussel in het programma “De Roo & Byloo”. De VRT benadrukt dat er nog plaats is voor Byloo en bekijkt later welke volgende opdracht hij kan krijgen bij de openbare omroep. Een gesprek daarover vindt later plaats.

Nieuwslezer

Byloo begon als radioredacteur en nieuwslezer bij Radio 1, vervolgens maakte hij de overstap naar Studio Brussel. Eerst als nieuwslezer, later volgden eigen programma’s zoals ‘Sixties’, ‘Met Byloo naar het Stembureau’, ‘Vincent Byloo’ en nu dus ‘De Roo & Byloo’. In 2014 presenteerde hij samen met Sam De Bruyn en Linde Merckpoel Music for Life.