Neos Zoutleeuw in de stad met 1.000 gouden torens

Print
Neos Zoutleeuw in de stad met 1.000 gouden torens

Foto: Emy Custers

Zoutleeuw - Jawel u leest het goed. Neos Zoutleeuw was vorige week op bezoek in ‘de stad met de duizend gouden torens, zoals Praag meestal genoemd wordt. Deze naam heeft de stad te danken aan één van de eerste koningen in de jaren ‘stillekens’ die de opdracht gaf om alle torens in de stad (en dat zijn er nogal wat) te versieren met goud. Hij wou dat Praag de mooiste stad werd van de toen bekende wereld. Met 39 waren we om al die pracht en praal te bewonderen die Praag te bieden heeft. En neem het gerust aan, deze Tsjechische hoofdstad doet u van de ene verwondering in de andere vallen.

U weet misschien dat alle Neos-clubs hoofdzakelijk bestaan uit senioren, en van deze mensen wordt nogal eens vlug gezegd dat ze zo vergeetachtig zijn. Wel, één ding kan ik u nu al verklappen, alle deelnemers aan deze buitengewoon mooie uitstap, zullen zich nog vele jaren blijven herinneren wat een pracht en praal zij hebben mogen aanschouwen. Uiteraard zou het ons te ver leiden om u alle bezienswaardigheden op te noemen die wij als bezoeker hebben aangedaan. Maar toch kan ik het niet laten om u er enkele op te noemen. Dit voor het geval u mocht overwegen om ook eens er op uit te trekken. Dan zijn dit plaatsen en gebouwen die u zeker moet gezien hebben: het Wenceslasplein, het Representatiehuis, het Kafkamuseum, de Praagse burcht met één van de grootste gesloten paleizencomplexen van de wereld, het Loretoklooster, het Gouden Straatje, de Maria Victoriakerk met ‘het Kindje Jezus van Praag’, de Karelsbrug,… Het zou doodzonde zijn om op de terugreis voorbij te rijden aan Karlovy Vary, een stad die wereldwijd bekend is om zijn “ontelbare” warmwaterbronnen met geneeskundige krachten. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de adel van de 18e en de 19e eeuw zich aangetrokken voelden tot Karlsbad, zoals Karlovy Vary ook genoemd werd.
Dit is maar een greep uit de plaatsen die wij hebben aangedaan. Het zou ons echt te ver leiden om ze allemaal op te noemen. Maar één zaak kan ik u wel meegeven, Praag is echt de moeite waard om te bezoeken en dan zeker als Galina uw gids is!

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio