Favorieten laten zich niet verrassen op Beker van België driebanden

Print
Favorieten laten zich niet verrassen op Beker van België driebanden

Foto: BELGA-CONCERTPIX

Herstal -

Frédéric Caudron, Eddy Merckx, Roland Forthomme en Eddy Leppens hebben zich zaterdag in Herstal geplaatst voor de halve finales in de Beker van België driebanden.

Caudron, die voor een achtste Beker van België gaat, plaatste zich op een indrukwekkende manier. Zo zette hij achtereenvolgens Philip Coenen met 2-0, Martin Spoormans ook al met 2-0 en Ronny Brants met 3-0 aan de kant. Hij lukte hierbij respectievelijke gemiddelden van 2.727, 3.750 en 2.647 per beurt. In de halve finale neemt de nummer één van de wereld het op tegen Roland Forthomme, de regerende kampioen, die enkel tegen Bart Leys een set moest prijsgeven.

Ook Merckx zette een foutloos parcours neer. De nummer twee van de wereld won met 2-0 van Peter Ceulemans, waarna hij met 2-0 en een gemiddelde van 2.727 te sterk was voor Marc Roofthooft. In de kwartfinales gaf hij Davy Van Havere met 3-0 het nakijken. In de halve finales neemt Merckx het op tegen Leppens, die in zijn eerste wedstrijd Frank De Groof met 2-0 versloeg. In de achtste finales ging Steven Van Acker met 2-0 voor de bijl. In de kwartfinales had Leppens echter alle vijf sets nodig om Jozef Philipoom, winnaar van de beker in 1996, met 3-2 te verslaan.

Uitslagen:

Achtste finales

Frédéric Caudron - Martin Spoormans2-0

Ronny Brants - Danny Wuyts2-1

Bart Leys - Frank Loosveldt2-0

Roland Forthomme - Christiaan De Mil2-0

Davy Van Havere - Martin Ravenstijn2-0

Eddy Merckx - Marc Roofthooft2-0

Jozef Philipoom - Francis Forton2-1

Eddy Leppens - Steven Van Acker2-0

Kwartfinales

Frédéric Caudron - Ronny Brants3-0

Roland Forthomme - Bart Leys3-1

Eddy Merckx - Davy Van Havere3-0

Eddy Leppens - Jozef Philipoom3-2

Samenstelling halve finales:

Frédéric Caudron - Roland Forthomme

Eddy Merckx - Eddy Leppens