Verloederde sportaccommodaties en nieuwe beelden van Naya: dit zijn de strafste video’s van de week

Print
Verloederde sportaccommodaties en nieuwe beelden van Naya: dit zijn de strafste video’s van de week
Tongeren / Diepenbeek / Opglabbeek / Leopoldsburg -

Onze redactie selecteert voor u de strafste video’s van de voorbije week op hbvl.be. Heeft u een spraakmakende reportage gemist? Dan vindt u de beelden hier terug in het weekoverzicht.

1. Verloren gegaan erfgoed: Gestapo hield razzia tijdens Limburgse derby

Video: spa

Doorheen de geschiedenis zijn op Limburgse bodem heel wat sportverhalen geschreven. Vaak verdwenen in de nevelen van het geheugen. Vaak op locaties die vandaag nauwelijks of niet meer herinneren aan de grote prestaties die er ooit zijn neergezet. Wij brengen een bezoek aan een paar van die sites in Limburg en reconstrueren we het stukje sportgeschiedenis dat er ooit is geschreven.

LEES MEER: Verloren gegaan erfgoed: Gestapo hield razzia tijdens Limburgse derby

2. Studenten Uhasselt brengen kleur in praesesverkiezingen

Video: TP

De studenten van Universiteit Hasselt brachten dinsdag letterlijk kleur in de praesesverkiezingen. De wei op de campus in Diepenbeek werd het strijdtafereel voor een heftig kleurengevecht. Het publiek joelde mee en ontkwam ook niet altijd aan een beetje colour.

LEES MEER: Studenten Uhasselt brengen kleur in praesesverkiezingen

3. Natuurhulpcentrum brengt bevertjes groot nadat moeder is overreden

Video: SD

Voor het eerst brengen medewerkers van het Natuurhulpcentrum twee beverbaby’s met de hand groot. De weesjes werden gevonden in een beverburcht in de Ardennen nadat hun moeder was doodgereden. Het is de bedoeling dat de diertjes over enkele maanden worden vrijgelaten.

LEES MEER: Natuurhulpcentrum brengt bevertjes groot nadat moeder is overreden

4. Naya duikt opnieuw op voor wildcamera in Bosland

Video: HBvL

Er is een nieuw filmpje opgedoken van Naya. De wolvin werd begin april opgepikt door een wildcamera die een natuurliefhebber in Bosland had geïnstalleerd.

LEES MEER: Naya duikt opnieuw op voor wildcamera in Bosland

5. Zone 30: Al meer boetes in eerste vier maanden dan vroeger in hele jaar

Video: TP

Tot nu toe gebeurde het amper, maar op last van het parket zijn zowat alle Limburgse politiezones dan toch gestart met flitscontroles in zone 30. En dat heeft meteen resultaat. In de eerste vier maanden van dit jaar zijn al meer boetes uitgedeeld dan vroeger in een heel jaar. Gemiddeld rijdt één op de vijf bestuurders er te snel.

LEES MEER: Zone 30: Al meer boetes in eerste vier maanden dan vroeger in hele jaar