Patro-supporters vergrendelen stadion voor voorzitter Woo

Print

Video: sven dillen

Maasmechelen -

Afgelopen nacht hebben supporters van Patro Eisden Maasmechelen een protestactie georganiseerd aan het stadion. Ze hingen verschillende paars-witte spandoeken op met slogans die gericht zijn tegen de huidige voorzitter Wayne Woo. Ook de toegangspoorten aan de kassa’s en de hoofdingang werden met kettingen en sloten vergrendeld. De spandoeken werden intussen weggehaald.

Afgelopen weekend publiceerde Het Belang van Limburg een uitgebreid dossier over de vreemde zaken die gebeurd zijn bij de Limburgse traditieclub sinds de overname door de Brits-Chinese zakenman Wayne Woo in november 2016. “Het artikel bevestigt wat we al maanden horen. We kunnen niet akkoord gaan hoe onze club in de afgrond wordt gesleurd. Als supporters zullen we er alles aan doen om de boel te redden, want we willen niet eindigen zoals Lierse SK”, zegt een van de supporters die bij de protestactie betrokken was, maar anoniem wil blijven. “Het ongeloof in het bestuur wordt gedragen door bijna alle supporters. Met deze actie willen we aantonen dat het huidige bestuur niet meer welkom is.”

Patro-supporters vergrendelen stadion voor voorzitter Woo
Foto: Sven Dillen

Patro-jeugd

Vanavond staat er in de VIP-kantine van het stadion een informatieavond gepland waarbij de club de jeugdwerking voor volgend seizoen uit de doeken wil doen. “We zijn als supporters heel benieuwd wat ze daar zullen zeggen. Het vorige jeugdbestuur is in groep opgestapt uit onvrede met de gang van zaken. En volgens ons is er nog altijd geen nieuwe vzw opgericht voor de jeugd van Patro. De jeugdwerking valt dus nog altijd onder verantwoordelijkheid van voorzitter Woo. We kijken er naar uit om te zien welke mensen zich dan wel over de Patro-jeugd zullen ontfermen,” aldus de supporter.

Patro-supporters vergrendelen stadion voor voorzitter Woo
Foto: Sven Dillen