Verwarde man steekt huis in brand in Maastricht

Print

Een verwarde man heeft dinsdagnacht in de Maastrichtse wijk Wittevrouwenveld een flatwoning in brand gestoken. De man had eerder op de avond al wat kleinere brandjes gesticht in de buurt. Hij had onder meer heggen en een auto aangestoken.

Alles was begonnen met een ruzie in een eetzaak aan de Frankenstraat. De man was door de eigenaar aangesproken op zijn gedrag. Bij het handgemeen dat daarop volgde verwondde hij de eigenaar aan het oor. De man vluchtte een flat aan de Dagobertstraat binnen. Vanaf het balkon bedreigde hij politie- en brandweermensen.

Ontruiming

De Nederlandse politie zette de omgeving van de Dagobertstraat af en ontruimde de aangrenzende woningen. Agenten vermoedden dat de man een vuurwapen bij zich had. Buurtbewoners die door het lawaai uit hun slaap waren gewekt, keken van een afstand toe.

Brandweerlieden zagen zich genoodzaakt zich terug te trekken, desondanks lukte het van een afstand om toch de brand te blussen. De bewoner was zeer agressief en dreigde zichzelf iets aan te doen. Even later stak hij opnieuw zijn appartement in brand. In de woning ontstonden verschillende brandhaarden waardoor hij op het balkon vast kwam te zitten. Daar kon een arrestatieteam hem met behulp van een hoogwerker overmeesteren. De brandweer had de brand daarna snel onder controle.

De verwarde man is met brandwonden naar het ziekenhuis vervoerd. Leden van het arrestatieteam die rook hadden ingeademd, werden ter plaatse behandeld.