Mode

How to wear: het wikkeljurkje

Print
How to wear: het wikkeljurkje

Foto: Ichi

Een super veelzijdig jurkje dat niet mag ontbreken in je kleerkast? Een wikkeljurk! Hot dit seizoen, lekker fris en een echte boost voor je figuur. Zo draag je wikkeljurkjes!

De wikkeljurk: flatterend voor elk figuur

Wist je dat deze tijdloze jurk wonderen kan doen voor je figuur? Door de iconische V-vorm verlengen wikkeljurkjes je bovenlichaam, ideaal als je een zogenaamd 'appelfiguur' hebt.

Onzeker over je buikje? Ook dan is een wikkeljurk perfect: door de plooitjes aan de taille lijkt je buikje kleiner.

Ligt jouw zwaarste punt op je heupen? Met een wikkeljurk breng je alles in balans en creëer je een sexy zandloperfiguur.

De perfecte wikkeljurk: eentje die past, inclusief details

Regel nummer één: zorg dat je wikkeljurk de juiste maat heeft. Een te groot exemplaar zorgt voor te veel inkijk, een te kleine maat maakt je bovenlichaam optisch zwaarder.

Op zoek naar een wrap dress met lange mouwen? Less is not always more. Door de klassieke snit mogen de mouwen van je wikkeljurk iets extra hebben (te simpele mouwen maken je wrap dress snel te braaf). Denk aan wijd uitlopende mouwen of kies voor enkele opvallende details.

Zo combineer je de wikkeljurk

Van belangrijke meeting tot verfrissende cocktails op een terrasje, wikkeljurkjes zijn gepast voor elke gelegenheid. Maar wat doe je als het te koud is om je jurk zo te dragen? Een basic cardigan is niet voor niets onmisbaar in je kleerkast, maar ook een klassieke blazer of jeansvestje vormen een dream team met een wikkeljurk.

Anno 2018 kan je je wikkeljurk gerust ook over een jeans dragen. Kies je bovendien voor een exemplaar in een donkere kleur of eentje met een grote print, dan creëer je een optisch afslankend effect: win-win!

De schoenen maken de wikkeljurk

Wanneer je wrap dress boven de knie eindigt, kan je gerust platte schoenen dragen. Een loafer, muiltje of sandaal past perfect bij de zomerse vibe van deze jurk. Eindigt je jurk onder je knie? Kies dan voor hakken (een sleehak of pump bijvoorbeeld), die heb je nodig om je benen optisch te verlengen.