Mannenbond Meldert fietst door West-Limburg

Print

Meldert

Lummen - Met een weekje vertraging en totaal ander weer vertrok de Mannenbond van Meldert op zondag 6 mei met 24 fietsers voor het 'Rondje West-Limburg'.

De eerste rit bracht de mannen na 16 kilometer bij de stopplaats in Gerhagen. In de cafetaria aan het buurthuis 't Goor werden de eerste drankjes genuttigd. Sommigen onder de fietsers maakten nog een kleine wandeling naar de andere kant van de straat voor een gebakje met wat extra suikers. Daarna ging het terug op de fiets richting de VVV-toren in Tessenderlo. In een van de vele horeca-aangelegenheden werd er gezorgd voor extra calorieën om de middagritjes goed aan te kunnen.

Het fietspad langs het railbikeparcours bracht de fietsers bijna tot aan de volgende stop: de cafetaria van de Hamse tennisclub. De voetballiefhebbers onder de mannen konden hier de eerste 25 minuten van Brugge-Anderlecht volgen. Langs het kanaal werd er dan gefietst naar Beringen mijn, de laatste stop van de dag. De duiktoren Todi wekte heel wat interesse en na wat trappen konden de mannen de duikers in dit enorme zwembad zien genieten tussen de exotische vissen.

Dan op weg naar huis, de laatste kilometers. Op Lummens grondgebied werd er nog een extra stop ingelast: platte tube, maar seingever en getraind fietser Eric wisselde de band met twee vingers in de neus. Afgerond werd er op het dorpsplein van Meldert. Daar werd iedereen alvast uitgenodigd voor de fietstocht rond Lier op de laatste zondag van augustus.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio