Geslaagde sportdag voor leerlingen campus Ursula

Print

Foto: Brigitte Ramaekers

Herk-de-Stad - Sport verbindt en verbroedert. Het schept een gevoel van samenhorigheid en zorgt voor teamspirit en onderling respect. Campus Ursula organiseert daarom bij de start van het schooljaar sportdagen. Door slechte weersomstandigheden werden die sportdagen verschoven naar donderdag 3 en vrijdag 4 mei.

En de dagen werden topdagen voor de eerste- en tweedejaars. Elke klassenleraar spreekt met zijn of haar klas een thema af voor de outfit. Bij een opwarming hoort opzwepende muziek. DJ Pat kreeg met zijn zogenaamde foute (schlager)muziek de groep leerlingen en leerkrachten aan het meezingen, dansen en springen. Daarna ging de klassencompetitie van start. In een doorschuifsysteem legden proeven af, aangevuurd door enthousiaste leerkrachten en klasgenoten. Fietsen op rollen, hit the bottle, pookfietsen, slow cycling, zakkenloop, table soccer, hindernissenparcours…. De topper was wel de meltdown sweeper. Tot een stuk van een as het begaf en laswerken nodig bleken. De verhuurder kon niet helpen, maar de leerlingen van de lasafdeling van campus Amandina schoten in actie. Een mooi voorbeeld van solidariteit bij onze leerlingen. De groten fier dat ze dit akkefietje - voor hen dan toch - konden opknappen en de eerstejaars blij dat de pret weer verder kon.
De dag eindigde met een prijsuitreiking: alle leerlingen kregen een medaille en de winnende klas geeft de beker voor de rest van het schooljaar een ereplaatsje in het klaslokaal.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio