© ss

16-jarig meisje verkracht en levend verbrand in India

In India zijn na de verkrachting van en de moord op een 16-jarig meisje veertien verdachten opgepakt, zes anderen zijn voortvluchtig. Dat deelden de autoriteiten van de deelstaat Jharkhand zaterdag mee. Het meisje werd vrijdag in haar woning in het district Chatra na een groepsverkrachting de nacht daarvoor levend verbrand, verklaarde de districtschef van Chatra, Jitendra Kumar Singh.

lbo

Volgens familieleden van het slachtoffer zouden vier jonge mannen het meisje donderdagavond op een huwelijksfeest hebben ontvoerd. Op een afgelegen plaats zouden ze haar verkracht hebben. Nadat de vader van het meisje klacht had neergelegd bij de dorpsraad hadden de verdachten van die raad een straf van honderd sit-ups en een boete van omgerekend 625 euro gekregen, zei Singh. Daarmee was voor de dorpsraad de zaak afgehandeld.

Uit woede over de klacht van de vader en de straf van de dorpsraad waren de mannen de woning van het gezin binnengedrongen, overmeesterden de gezinsleden en overgoten het meisje met brandstof waarna ze in brand werd gestoken, voor de ogen van haar familie. De tiener werd nog naar het ziekenhuis gebracht, waar enkel haar overlijden kon worden vastgesteld. Ook de ouders zelf werden aangevallen.

Intussen konden 14 mannen gearresteerd worden voor de moord op het meisje. Of de 4 mannen die haar ontvoerden daar ook bij zijn, is niet duidelijk.

Eerste minister van deelstaat Jharkhand, Raghubar Das, heeft de verkrachting intussen streng veroordeeld en zegt gechoqueerd te zijn. Hij heeft het over een ‘barbaarse daad’. Hij heeft de politie bevolen om de daders zo snel mogelijk op te pakken en alle mogelijke actie daarvoor te ondernemen. Hij voegde er nog aan toe dat de “daders niet zullen gespaard worden”.

Strengere straffen

Eerder hadden berichten over de verkrachting van en de moord op een achtjarig kind in de noordelijke deelstaat Jammu en Kashmir en andere gevallen van seksuele aanranding van jonge meisjes voor ophef gezorgd. De Indiase regering heeft onlangs strengere straffen voor seksueel geweld tegen kinderen goedgekeurd. Mannen, die wegens verkrachting van meisjes onder de twaalf jaar veroordeeld werden, kunnen nu ook de doodstraf krijgen.