© Shutterstock

Wil je sneller zwanger worden, eet dan meer fruit en minder fastfood

Wil je binnenkort snel zwanger worden, dan lijkt het een goed idee om even wat meer fruit en minder fastfood te eten. Dat is het advies van Australische wetenschappers na onderzoek bij meer dan 5000 vrouwen die voor het eerst zwanger wilden worden.

elvh

Een Australisch onderzoek dat 5598 vrouwen heeft bestudeerd die voor het eerst zwanger wilden worden, heeft aangetoond dat het eten van fruit en fastfood wel degelijk invloed heeft op de periode tot conceptie. De resultaten verschenen in Human Reproduction. Vrouwen die minder dan drie stukken fruit per maand eten, deden er de helft langer over om zwanger te worden. Ook het eten van junkfood heeft een invloed. Vrouwen die amper fastfood eten, geraakten gemiddeld een maand sneller zwanger dan vrouwen die het meerdere keren per week aten.

Acht procent van alle onderzochte vrouwen bleek vruchtbaarheidsproblemen te hebben, waardoor het langer dan een jaar duurde om zwanger te worden, 39% werd binnen de maand zwanger.

Het risico op vruchtbaarheidsproblemen steeg met 8 tot 12% bij die vrouwen die heel weinig fruit aten, en steeg van 8 tot 16% bij die vrouwen die meerdere keren per week junkfood aten.

"Deze studie heeft toch wel een belangrijke associatie blootgelegd, en toont aan dat een gezond dieet met fruit en minder fastfood belangrijk is als je snel zwanger wil worden", zegt hoofdonderzoeker Claire Roberts, van de universiteit van Adelaide in Australië.

Niet te missen