Mode

Topjesweer? Zo vind je de juiste beha

Print
Topjesweer? Zo vind je de juiste beha

Foto: Marie Jo

Haal je mooiste topjes boven, de zon is weer helemaal terug! Maar welke beha draag je onder je zomertopjes? Van strapless tot push-up, zo vind je de juiste beha.

Topjes met een lage halslijn

Heeft jouw zomertopje een lage, rechte halslijn? Dan kies je best voor een balconette-model. De cups van deze beha’s hebben de vorm van een halve cirkel en zijn iets rechter dan een normale beha. Bovendien zijn de schouderbandjes naar buiten geplaatst waardoor ze onzichtbaar zijn bij topjes die ‘naar buiten’ lopen.

Topjes uit een gladde stof

Gladde en strakke topjes waarbij je alle naden en kantjes van je beha ziet? Geen optie! Draag in de plaats een naadloze T-shirt beha met gladde cups en onzichtbare beugels, die tekent niet af!

Topjes met een V-hals

Pronken met je decolleté? Een topje met V-hals blijft een fashion evergreen. Een laag uitgesneden push-up beha houdt alles op z’n plek en geeft moeder natuur een extra duwtje in de rug. Tip: kies voor gladde cups, het staat een stuk stijlvoller als de stof en structuur van je beha giswerk blijft.

Off-shoulder topjes

Zijn jouw schouders je sterkste punt? Kies voor de trend van het moment: een sexy off-shoulder topje. De juiste beha voor dit zomerstuk? Een basic strapless beha is de beste keuze. Tip: koop je strapless beha zeker niet te groot om wardrobe malfunctions te voorkomen. Laat daarom je maten in de winkel nog eens opnemen; zo weet je zeker dat je goed zit.  

Witte topjes

Raar maar waar, onder een wit topje draag je best een rode beha. Hoe dit komt? De huid heeft rode ondertonen, dus je beha “vervaagt” in combinatie met wit. Lichte huid? Kies dan voor een rode tint met blauwe ondertoon. Vrouwen met een getinte of donkere huid kiezen beter voor een ‘hint of cranberry’ type rood.

Tanktops of haltertopjes

Topjes waarbij je je schouderbladen ziet? Investeer in een beha waarbij je de bandjes kan kruisen, zogenaamde racerbacks. Onzichtbare steun? Check! Last minute oplossing? Een doorzichtig clipje dat je op de bandjes van je normale beha kan plaatsen (in een X-vorm) is precies wat je nodig hebt!