Officiële opening polyvalente zaal Boneput

Print
Officiële opening polyvalente zaal Boneput

Foto: Wim Dirickx

Bree - De stad Bree heeft sinds kort een nieuwe polyvalente zaal op de Boneput. In maart vorig jaar werd er gestart met de bouw en in december vorig jaar brak er nog brand uit op het dak van de zaal. Toch vond zaterdag 28 april 2018 - één jaar na startdatum - de officiële opening plaats.

De opening gebeurde onder het goedkeurend oog van een honderdtal genodigden. Ook het stadsbestuur van Bree en Kim Clijsters waren als betrokken partij aanwezig. “Het was geen evident parcours om een zo'n groot project in een tijdspanne van één jaar te verwezenlijken”, vertelt Wim Dirickx van Prium Architecten. “De uitgebroken brand op het dak van de zaal maakte het parcours niet eenvoudiger. Maar onder leiding van bouwfirma Bouw&Interieur Gebroeders Janssen, mezelf en onder supervisie van de bouwheer zijn we er toch in geslaagd.”

Deze maand wordt er nog gestart met de afbraakwerken van de verouderde rode zaal. Aansluitend zal de omgeving worden heringericht. “Samen met deze herwaardering, de recent gebouwde assistentiewoningen, de Kim Clijsters Acadamy, de speeltuin en het aanwezige groen kan recreatiepark de Boneput aanzien worden als een plek waar publieke interactie, zorg, sport- en spel samen zullen gaan”, aldus Wim Dirickx.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio