Leerlingen Inspirocollege organiseren evenement op GLS De Griffel

Print

Foto: Sofie Pecinovsky

Houthalen-Helchteren - De leerlingen van het talentuur event planning 'Ready2Event' in het vijfde en zesde jaar van het Inspirocollege organiseerden een evenement in de gemeentelijke lagere school De Griffel. De basisschool werd op donderdag 26 april overgenomen!

De directeur van De Griffel werd in de loop van de voormiddag ‘gegijzeld’ en zat opgesloten ergens op school. Het was aan de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar om hun directeur te bevrijden. Want alleen hij had de sleutel om de poort te openen zodat de leerlingen om 15.15 uur naar huis konden gaan. 

De leerlingen van het Inspirocollege toverden de speelplaats om tot een activiteitenparcours: een obstakelbaan, ballonlopen, een geblindeerd parcours, zaklopen, een reuze springkussen enzovoort. Tijdens de namiddag waren er een heleboel spelletjes. Daarmee konden de 180 leerlingen munten bemachtigen om zo de codes te ontrafelen om hun directeur te bevrijden. En ze slaagden in hun opdracht: net voor het einde van de schooldag vonden ze de codes en werd hun directeur onder luid gejuich vrijgelaten.

De leerlingen van het Inspirocollege organiseerden dit event voor ‘Inspiro breekt uit’, in het kader van PXL breekt uit.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio