Hasselaren verdeeld over het nieuwe stadhuis: “Ik denk dat het gaat instorten”

Er zijn veel kijklustigen te bespeuren tijdens de bouwwerken van het nieuwe stadhuis van Hasselt. Nu de schuine wand met de spiegels is geplaatst, springt het gebouw echt in het oog. Maar wat vinden de Limburgers nu van het nieuwe stadhuis?

pebs, spa

“Het is een echte eyecatcher, ik vind het heel mooi”, zegt Marijke Polling uit Wellen. Linda Willems uit Kermt beaamt de mening van Marijke. “Ondanks het feit dat het een heel hoog gebouw is, vind ik het wel heel mooi. De wolken weerkaatsen mooi in de spiegels.”

Maar niet alle Limburgers zijn tevreden over het ontwerp. “Vroeg of laat gaat het gebouw instorten, dat kan niet anders met die schuine wand”, zegt Richard Moulckers uit Hasselt overtuigd. Maar dat is niet alles volgens de Hasselaar: “Er zijn twee lelijke gebouwen in Hasselt: het gerechtsgebouw en nu het nieuwe stadhuis. Ik vind het echt ontzettend lelijk.” Daarnaast neemt het volgens Moulckers te veel plaats in en kost het te veel voor de Hasselaren.

Raar gebouw

De Heusdense Greet Deprez vindt het vooral een ‘raar’ gebouw. “Ik vraag me af of dit het eindresultaat is, ik vind het echt raar.” Daarnaast vraagt ze zich ook af wat het nut van de schuin wand met de spiegels is.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer