Wandelclub Milieu 2000 gaat te voet naar Scherpenheuvel

Print
Lommel - Zaterdag 28 april rinkelde de wekker bij een 40-tal clubleden van Milieu 2000 al heel vroeg. Voor velen was het een jaarlijkse traditie, voor andere een eerste keer. Het was nog geen 6 uur 's ochtends, maar toch stonden zo’n 45 pelgrims klaar om op pad te gaan richting Scherpenheuvel.

Het was bewolkt, maar aangenaam wandelweer.  "Na zo’n 12 km kwamen we al aan in Oostham", klinkt het bij de wandelaars. "Daar konden we ontbijten met op de achtergrond het welbekende liedje 'We gaan tevoet naar Scherpenheuvel' van de Marlets. Een halfuurtje later zetten we verder koers richting Kwaadmechelen. In Tessenderlo sloten de laatste wandelaars aan bij de groep en waren we voltallig."

Aan bevoorrading kwam de groep niet te kort. "Extra suikers zijn niet slecht voor het moraal van een pelgrim. We kunnen zeker en vast besluiten dat de pelgrimstocht van Milieu 2000 gelijk staat aan een wandelend buffet. Dat is uiteraard te danken aan de organisatie en de vrijwilligers die de wandelaars onderweg bevoorraden en een bemoedigend woord toespraken."

"Omstreeks 14.30 uur zagen we in de verte de vlaggen wapperen en konden we tussen de bomen door een glimp opvangen van de basiliek. Nog een laatste beklimming, maar het einddoel was in zicht.  Familie en supporters stonden ons op te wachten en begroetten ons met een welverdiend applaus. Nadat er een kaarsje werd aangestoken in de kaarsenkapel, werd er op zoek gegaan naar een terrasje. Hier konden we genieten van een heerlijk drankje of werd er aangeschoven voor een heerlijke maaltijd."

Meer foto's kan je bekijken op de website wsv-milieu-2000.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio