© BELGAONTHESPOT

Beelden opgedoken van vechtpartij tussen trucker en vakbondsleden aan distributiecentrum Lidl

Op het terrein van het Lidl-distributiecentrum LDM (Limburgse Distributiemaatschappij) in Genk, zijn enkele Franstalige vakbondsmensen van SECTa maandagvoormiddag slaags geraakt met een Nederlandse vrachtwagenchauffeur.

Volgens de socialistische vakbond probeerde de bestuurder de blokkade te doorbreken een reed hij daarbij bijna een vakbondslid omver.

cn

VIDEO. Opnieuw blokkades bij distributiecentrum en Lidl-winkel in Genk

De bestuurder stapte nadien uit het voertuig en zou volgens de vakbond aanstalten hebben gemaakt om een délégué aan te vallen. “De délégués zijn daarop tussengekomen in een poging om de chauffeur in te tomen. De feiten werden gefilmd en de beelden zullen indien nodig aan de bevoegde autoriteiten worden overgedragen”, luidt het in een mededeling.

Eerder werd al bericht dat de bestuurder enkele klappen te verwerken kreeg en daarbij lichte letsels opliep in het aangezicht. Een ziekenwagen kwam er niet aan te pas. Ook een vakbondslid zou lichte verwondingen hebben opgelopen, meldde Julien Dohet van de Franstalige socialistische vakbond SETCa. In de mededeling benadrukt SETCa voorts dat het hier gaat om een geïsoleerd incident. Het conflict bij Lidl duurt inmiddels vijf dagen en al die tijd werd in alle kalmte maar met de nodige vastberadenheid gestreden voor betere arbeidsvoorwaarden, zegt de vakbond. “We roepen op om dat in de toekomst zo te houden.”

Klacht ingediend

Zowel de Nederlandse vrachtwagenbestuurder als de vakbondsmilitanten waarmee de man slaags raakte dienen klacht in tegen elkaar. Volgens de vakbonden wilde de bestuurder inrijden op het piket. Getuigen zagen dat de bestuurder even voorbij het piket stopte, uit zijn cabine stapte en meteen op de vuist ging. Betrokkenen raakte lichtgewond. De politie van de zone Carma was snel ter plaatse en kon de gemoederen wat temperen. De zaak wordt verder onderzocht.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio