PXL-Education Breekt Uit

Print

Foto: PXL-Education lerarenopleiding

Hasselt - Op donderdag 26 april brak PXL weer uit. Dit jaar werd aan secundaire scholen gevraagd om mee uit te breken, dit werd massaal gedaan. Het departement lerarenopleiding zorgde voor een waaier aan activiteiten.

Zo gingen tweedejaarsstudenten kleuteronderwijs samen met enkele leerlingen 5STW uit Sint-Maria Geel aan de slag in de 'Stedelijke Basisschool de Burgstraat' in Geel. De voormiddag werd ingevuld door een korte kennismaking en het uitwerken van enkele activiteiten op basis van een prentenboek. In de namiddag werden de kleuters van de tweede kleuterklas verwend met verhaal, beeld-, drama-, bewegings- en muziekactiviteiten. Een invulling om trots op te zijn!

De studenten lager onderwijs trokken naar basisschool De Toverboom en Sint-Dimpna in Geel. Ze organiseerden er allerlei activiteiten rond wetenschap en techniek, talentontwikkeling, omgevingsonderwijs, wiskunde en taalinitiatie Frans.

De lerarenopleiding secundair onderwijs organiseerde onder andere Top Team, een bedrijfsspel waardoor leerlingen al spelend leren ondernemen. Leerlingen uit Hast Katholiek Onderwijs Hasselt, Atheneum Sint-Truiden (campus Speelhof), IKSO Hoeselt, Viio Borgloon, Regina Mundi Genk, MAXwell Maasmechelen, KTA Maaseik en Atheneum Borgloon deden hieraan mee.

Tot slot vond bij Limtec Diepenbeek PXL STEM Slam plaats: een uitdagende interactieve STEM-competitie waarin 20 teams van leerlingen derde graad secundair onderwijs het tegen elkaar opnamen in een reeks wetenschappelijk-technologische proeven, uitgewerkt door docenten en studenten van PXL-Tech en PXL-Education. Op het programma stonden vier uitdagingen : ontwerp een muziekrobot met LEGO Mindstorms EV3, toon je kennis in een interactieve wetenschapsquiz MOVE IT met de tablets als stemkastjes, behaal de finish van een chain-reaction, breek je brein over enkele uitdagende bonusopdrachten. PXL-Education en PXL-Tech rule STEM!


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio