Inspirocollege breekt uit met Hogeschool PXL

Print

Foto: Sofie Pecinovsky

Houthalen-Helchteren - Donderdag 26 april bleven de schooldeuren van het Inspirocollege voor één dag dicht. Niet voor een vrije dag, maar wel om uit te breken. De school deed mee aan de jaarlijkse actie 'PXL breekt uit', die studenten en leerlingen uitdaagt om buiten de schoolmuren te leren.

Het project 'PXL breekt uit' ligt mooi in de lijn van het talentgericht onderwijs van het Inspirocollege: de leerlingen kiezen er talenturen die de traditionele schoolse onderwerpen overstijgen. "Zo motiveren we hen en werken we aan competenties die elke jongere nodig heeft in de 21ste eeuw: kritisch denken, communiceren, samenwerken, sociale en culturele vaardigheden, creatief denken, zelfregulering, probleemoplossend denken, digitale geletterdheid, burgerschap enzvoort", klinkt het bij de school.

Met ‘Inspiro breekt uit’ nam de school voor één dag de vrijheid voor een andere lesinvulling: ze lieten leerlingen binnen hun talentuur creatief, zelfstandig en actief aan de slag gaan om zo veel mogelijk hun talenten te ontdekken en competenties te ontwikkelen. Ze draaiden o.a. mee in het veldhospitaal van Hogeschool PXL, bezochten de redacties van VRT en VTM, trokken op survival en naar dansworkshops of gingen werken met bejaarden. Tenslotte was er in basisschool De Griffel een evenement georganiseerd door de leerlingen van het Inspirocollege.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio