PXL breekt uit: van gigantische rampoefening tot zeeziekte aan boord van een mijnenjager

Hogeschool PXL breekt uit vandaag. Het is intussen een traditie geworden. De Hogeschool sluit vandaag de deuren, waardoor de leerlingen en de studenten de straat op moeten. Vandaag waren de leerlingen te vinden in het hele land: van een verlaten rusthuis in Hasselt tot een mijnenjager in Zeebrugge.

In het kader van PXL breekt uit mochten 25 laatstejaars van het Atheneum in Hasselt mee aan boord van de mijnenjager Primula in de marinebasis van Zeebrugge. Defensie wil de jongeren warm maken voor een job bij de zeemacht. En dat gaat niet blijkbaar niet zonder zeeziek te worden.

Een van de meest spectaculaire acties van PXL breekt uit is ongetwijfeld een grootschalige rampoefening in de oude gebouwen van Woonzorgcentrum Zonnestraal in Hasselt. Honderden leerlingen leren er om te gaan met een fictief gaslek dat de hele omgeving in rep en roer zet.

Daarnaast bedachten de studenten journalistiek en communicatie van de hogeschool PXL vandaag een nieuwe anti-drugscampagne voor politiezone LRH. De slogan voor de campagne is “Trek de Lijn. Trek je ze of snuif je ze?”.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio