Genkenaar moet 2.000 euro betalen na filmen van politie: “Hij wilde ons belachelijk maken”

Print
Genkenaar moet 2.000 euro betalen na filmen van politie: “Hij wilde ons belachelijk maken”
Genk -

Een 24-jarige man uit Genk die zonder toelating een verkeerscontrole filmde en daarna de beelden verspreidde via Facebook moet een boete betalen van 2.000 euro. De man moest zich hiervoor verantwoorden bij de Tongerse strafrechter.

De man werd in augustus gecontroleerd toen hij in Genk rondreed. De man had zijn rijbewijs niet bij en de auto was ook niet gekeurd. Tijdens de controle haalde hij zijn gsm boven en begon hij de agenten te filmen. Ondanks het feit dat de agenten vroegen om hen niet te filmen bleef de Genkenaar dat toch doen. Daarna plaatste hij herkenbare screenshots van het filmpje op Facebook en beledigde hij de agenten met naam en bijnaam nogmaals in de commentaren.

“De man staat niet terecht voor die foto’s maar wel omdat hij het filmpje maakte”, zo verduidelijkte de procureur tijdens de zitting. “ Hij had geen toestemming of geen legitiem doel om die beelden te maken. Door die beelden op Facebook te plaatsen blijkt dat hij enkel de politie belachelijk wilde maken.” Twee dagen later verwijderde hij het bericht en de foto’s van Facebook.

De advocaat van de man zei dat zijn client gefrustreerd was omdat hij het gevoel had dat de politie hem steeds controleert als hij in Genk rondloopt. “Hij zit meer in de gevangenis dan erbuiten. Met dat bericht wilde hij een beetje met zijn spierballen rollen en zijn frustraties uitwerken.” Momenteel is de Genkenaar opnieuw aangehouden in het kader van twee drugsdossiers die in de komende maanden door de rechtbank behandeld zullen worden.