Wielerwereld neemt massaal afscheid van Michael Goolaerts (23): “Je reed van de Hel van het Noorden naar de hemel”

In Hallaar werd dinsdag afscheid genomen van Michael Goolaerts, de jonge wielrenner die tijdens Parijs-Roubaix een hartstilstand kreeg en overleed. Onder meer Tour-baas Christian Prudhomme en Marc Sergeant woonden de begrafenis bij, buiten volgden meer dan honderd mensen de uitvaart op groot scherm.

Bert Provoost, jtp

De talentvolle renner kreeg op zondag 8 april een hartaanval tijdens Parijs-Roubaix. De dood van de jongeman heeft veel mensen beroerd. Terwijl de kist naar binnen werd gedragen door de ploegmaats van Veranda’s Willems-Crelan, stond buiten een massa volk te kijken naar het grote scherm.

Zijn ploegmaats namen het woord: “Je had een besmettelijke glimlach, iedereen was blij jouw ploegmaat te zijn. Je zorgde voor eenheid en sfeer in de ploeg. Je was een modelploegmaat. Je mag dan al tot stilstand gekomen zijn op de stenen, je rijdt voor altijd met ons mee”, zo vertelde Dries De Bondt.

De plechtigheid was er een met veel muziek, onder andere ‘Hoop Doet Leven’ van Will Tura. Er werd ook een compilatie getoond van de mooiste momenten van Michael Goolaerts op de fiets. Trouwe supporter Jan las een tekst voor. “Michael was een crème van een gast, super beleefd en hij had altijd een glimlach klaar voor iedereen. Hij was een groot kampioen, als renner maar ook als mens. Je bent van de Hel van het Noorden naar de hemel gereden.”

Lees verder onder de foto’s

© BELGA

© BELGA

Vele honderden mensen volgden de plechtigheid buiten op groot scherm. Iedereen die wilde, kon wel de kerk binnen om Michael Goolaerts een laatste groet te brengen. Een ploeg van de VRT die de uitzendingen van de eucharistie op zondag verzorgt, zorgde voor de beelden. Dat vertelde manager Jef van den Bosch vooraf.

Michael Goolaerts kreeg op zondag 8 april een hartaanval tijdens Parijs-Roubaix. De 23-jarige renner van Veranda’s Willems-Crelan overleed later die avond in het ziekenhuis van Rijsel.

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

Aangeboden door onze partners