Spectaculaire beelden tonen hoe vluchtende auto over de kop gaat op Dusartplein

Print
Hasselt -

Er zijn beelden opgedoken van de spectaculaire crash van een auto op het Kolonel Dusartplein in Hasselt begin deze maand. Een 28-jarige Truienaar vluchtte op 1 april in de vroege ochtend met zijn wagen voor een drugscontrole, maar verloor de controle over zijn stuur. In volle snelheid ramde hij enkele paaltjes waarna hij met zijn auto ondersteboven in een fietsenstalling belandde.

De bestuurder van de wagen, een 28-jarige Truienaar, was tijdens de crash onder invloed van alcohol en drugs. De man stootte in de vroege ochtend op een drugscontrole in het centrum van Hasselt, maar in plaats van te stoppen duwde hij zijn gaspedaal nog verder in. De politie zette meteen de achtervolging in, maar de vlucht van de Truienaar was van korte duur. Op het Kolonel Dusartplein verloor hij de controle over zijn stuur, hij ramde enkele paaltjes en belandde vervolgens met zijn wagen ondersteboven in een fietsenstalling.

De bestuurder werd ter plaatse opgepakt. Zijn twee inzittenden maakten zich snel uit de voeten, maar één van hen meldde zich diezelfde dag nog bij de politie. Bij de crash raakte ook het kunstwerk vlakbij de bibliotheek beschadigd.

LEES OOK: “Triest hoogtepunt”: politie betrapt 25 bestuurders tijdens drugscontrole in Hasselt

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio